ISUDB - Informare preventiva.
Logo
RSS Feed

PAAR

Informare Preventiva

Sunt Protejat

Colegiul National de Afaceri Interne

Schengen

arson

Ziua Internationala pentru Reducerea Dezastrelor Naturale

Sesizati faptele de coruptie ale personalului M.A.I.
DGA
Ghid DGA
Ghid Informare DGA

adobe reader Anumite documente de pe acest site necesita descarcarea Adobe Reader © pentru vizualizare.

Marti 13 Ziua Informarii Preventive PREVENIŢI GHINIONUL!
Ziua de "Marţi -13" este considerată de unele persoane superstiţioase, o zi cu ghinion, dar experienţa vieţii ne face să credem că este doar o superstiţie, nimic mai mult. Putem spune că "ghinionul", de multe ori, ni-l facem şi singuri, prin lipsa de informare. Putem preveni acest lucru, informându-ne.
Ziua de 13 octombrie 2015 este declarată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență drept "Ziua Informării Preventive" în România. Începând cu anul 2011, IGSU a identificat această oportunitate de diseminare a informațiilor cu caracter preventiv prin organizarea în fiecare dată de 13 ce pică marțea, a acestui eveniment. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Basarab I" Dâmboviţa va organiza, în intervalul orar 10:00 - 14:00, "Ziua Porţilor Deschise", atât la reşedinţa instituţiei din municipiul Târgovişte, cât şi în subunităţile operative din judeţ, unde aşteptăm vizitatorii dornici să cunoască aspecte din activitatea specifică Armei pe care o reprezentăm Mai mult ...


Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului la Dezastre Naturale Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

Pentru acest an, United Nations International Strategy for Disaster Reduction (UNISDR) a propus ca mesajul acestui eveniment să fie „INFORMEAZĂ-TE PENTRU VIAŢĂ”, având ca temă valorificarea informaţiilor persoanelor care au fost martorii unor dezastre şi deţin cunoştinţe ce pot contribui, alături de metodele ştiinţifice, la creşterea rezilienţei indivizilor şi comunităţilor în vedrerea reducerii riscului de producere a unui nou dezastru.

Cu această ocazie, ISU "Basarab I" Dâmboviţa organizează, marți 13 octombrie 2015, între orele 10.00 – 14.00 - "Ziua Porţilor Deschise", atât la reşedinţa instituţiei din municipiul Târgovişte, cât şi la subunităţile de intervenţie din judeţ (Detaşamentele de Pompieri din Pucioasa, Moreni, Titu şi Găeşti, precum şi la Gărzile de Intervenţie din Voineşti, Fieni, Corneşti, Răcari, Vişina şi Pichetul de Pompieri Potlogi). Cu această ocazie se vor desfăşura activităţi de informare a cetăţenilor judeţului Dâmboviţa privind riscurile generatoare de dezastre naturale, regulile de comportare în momentul producerii acestora, precum şi prezentarea mijloacelor de intervenţie în caz de dezastre şi modul de utilizare al acestora. Citeste tot...


PRECIZARI privind desfăşurarea activităţii de informare preventivă la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene/al municipiului Bucureşti


Campania Națională "Nu tremur la cutremur"


Sezon Estival 2014

 • descarca materiale Set de materiale cu recomandări adresate populației pentru perioada sezonului estival 2014.

Campania Risc 2014

 • Set de materiale cu recomandări adresate populației pentru prevenirea incendiilor și/sau a exploziilor generate de utilizarea improvizatiilor la instalațiile electrice si de gaze, precum și de acțiunile de ardere a vegetației uscate.

Ziua Informarii Preventive MARȚI 13 - ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE
Unele persoane superstiţioase consideră ziua de "Marţi 13", o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar aşa. De multe ori “ghinionul” ni-l facem şi singuri, prin lipsa informaţiilor. Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că aşa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - "un om informat este un om puternic".
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată "ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE". Având în vedere specificul activităţii noastre, respectând ideea de a fi informat, I.S.U. "Basarab I" Dâmboviţa vă spune că: Informându-vă, deveniţi mai puternici în faţa dezastrelor. Doar împreună vom învinge !


STUDIU PRIVIND STATISTICA INCENDIILOR LA LOCUINTELE SI GOSPODARILE CETATENILOR.
Studiul a fost realizat pentru perioada 2003 - 2009. Statistica arata ca, in medie, in Romania, zilnic, 12 locuinte sunt afectate de incendii in urma carora cade victima 1 persoana.
Din cele 12 incendii, 5 se produc in pod sau mansarda, iar 3 in bucatarie.
Anual, 41 de copii sub 6 ani cad prada incendiilor ca urmare a neglijentei parintilor, fara a avea posibilitatea dsa se salveze.
27% dintre victimele incendiilor de locuinta sunt persoane de peste 70 de ani. Citeste tot...


MATERIALE DE INFORMARE PREVENTIVA

 • Materiale Adulti
 • Materiale copii/elevi
 • Materiale SVSU/SPSU
 • Spoturi video

 • HOME

  Admitere MAI ianuarie 2018
  Program de audiente I.S.U. DB.
  Inspector sef Împuternicit Inspector sef LUNI
  10:00 - 12:00
  Prim adjunct Împuternicit Prim-adjunct inspector sef MARTI
  10:00 - 12:00
  Adjunct Adjunct inspector sef MIERCURI
  10:00 - 12:00
  Purtator de cuvant
  Purtator de cuvant Lt.col. Eduard Telea 0722743485
  irp@isudb.ro
  Buletine/Comunicate de presă ...detalii
  Transparența cheltuielilor publice
  Program avizare-autorizare
  Securitate la incendiu
  Protectie civila
  MARTI:
  10.00 - 18.00
  JOI:
  08:00 - 16:00
  Nu se percep taxe pentru avizele si autorizatiile emise.
  Informatii Utile
  Nu tremur la cutremur

  Pliante

  13 Septembrie

  28 Februarie

  Masuri vitale in situatii de urgenta

  Fii voluntar in situatii de urgenta