ISUDB - Informare preventiva.
Logo ISUDB

RSS Feed
formare perfectionare paramedici
difuzarea de mesaje pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență
fii pregatit platforma națională de pregătire pentru situații de urgență
logo descarcare app store
logo descarcare google play
ghid avizare - autorizare
PAAR
Colegiul National de Afaceri Interne
Schengen
arson
Ziua Internationala pentru Reducerea Dezastrelor Naturale
DGA
Ghid DGA
Ghid Informare DGA
adobe reader Anumite documente de pe acest site necesita descarcarea Adobe Reader © pentru vizualizare.

INFORMARE PREVENTIVĂ


CAMPANIA R.I.S.C. - "Mai bine previi, decât să nu fii!"

Campanie R.I.S.C. Campania vizează reducerea numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe și are ca obiectiv fundamental informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.

Ideea acestei noi campanii a plecat de la o realitate sumbră care arată că, anual, în România se produc aproximativ 6.000 de incendii la locuințe și în urma acestora circa 180 de persoane își pierd viața, potrivit statisticilor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Practic, la fiecare două zile o persoană moare din cauza incendiilor și nu puține sunt cazurile în care familii întregi își pierd viața, întrucât cea mai mare parte a incendiilor se petrec în locuințe, pe parcursul nopții.

Aceste tragedii pot fi prevenite prin montarea detectoarelor de incendiu și a celor de gaz, demers la îndemâna oricui și care poate salva vieți și bunuri materiale importante. Detectoarele de incendiu emit semnale acustice și luminoase, sesizând un incendiu. Aceste dispozitive se pot monta în camere, pe holuri, în casa scării, pe tavan sau cât mai aproape de mijlocul încăperilor. dar nu se amplasează în băi sau bucătării. La achiziționare, se verifică existența marcajului CE. Pentru funcționarea optimă, detectoarele trebuie protejate când au loc renovări în locuințe și utilizate conform instrucțiunilor producătorului, urmărindu-se periodic testarea acestora și funcționarea bateriilor.

Redam mai jos materialele din cadrul campaniei:

Afiș familie Spot video Mai bine previi, decât să nu fii!
Campanie R.I.S.C.

CAMPANIA R.I.S.C. - "Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale."

Campanie R.I.S.C. Statisticile IGSU arată că, anual, sute de persoane își pierd viața în incendii, intoxicații cu monoxid de carbon sau ca urmare a exploziilor. Campania RISC și-a propus nu doar să informeze și să sensibilizeze populația, ci și să schimbe, în timp, atitudinea și comportamentul legat de utilizarea corectă a surselor de energie.

Exerciții de alarmare și evacuare în școli și licee, lecții despre energie, jocuri interactive, instruiri despre comportamentul în caz de incendiu, materiale informative distribuite în zone cu trafic pietonal intens, la care s-au adăugat întâlniri cu autoritățile locale și asociaţiile de locatari – acestea au fost doar câteva dintre principalele acțiuni derulate în cadrul acestei campanii.

Redam mai jos materialele din cadrul campaniei:

Spot audio Cos de fum Spot audio Instalații electrice Spot audio Instalații de gaze
Campanie R.I.S.C. Campanie R.I.S.C.

CAMPANIA R.I.S.C. - "Siguranța nu e un joc de noroc!"

Campanie R.I.S.C. Este o campanie de educare publică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul E-On România și DelGaz Grid. Această acțiune se înscrie în calendarul parteneriatul "Împreună pentru Siguranță". Obiectivul principal este reducerea numărului incidentelor (incendii și explozii) la locuințele cetățenilor.

Din 16.11.2017 Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, E-on România și DelGaz Grid au convenit pentru prelungirea parteneriatul "Împreună pentru Siguranță". Cu această ocazie a fost lansată pagina de Facebook RomâniaSigură urmărindu-se ca domeniul social media să devină un motor important în informarea cetățeanului

Redam mai jos spoturile din cadrul campaniei:

Spot audio Atenție copii Spot audio Improvizații electrice Spot audio Scăpări de gaze

Mai multe informații pe pagina de Facebook RomâniaSigură


MARȚI 13 - ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE

Ziua Informarii Preventive Marti 13 Ziua Informarii Preventive Unele persoane superstiţioase consideră ziua de "Marţi 13", o zi cu ghinion, dar noi vă spunem că nu este chiar aşa. De multe ori “ghinionul” ni-l facem şi singuri, prin lipsa informaţiilor. Putem preveni acest lucru, informându-ne, pentru că aşa cum spunea celebrul John Davison Rockefeller - "un om informat este un om puternic".

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a stabilit ca, începând cu anul 2011, fiecare dată de 13 ce pică marţea, să fie declarată "ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE".

Având în vedere specificul activităţii noastre, respectând ideea de a fi informat, I.S.U. "Basarab I" Dâmboviţa vă spune că: Informându-vă, deveniţi mai puternici în faţa dezastrelor. Doar împreună vom învinge !


Campania Naţională de Informare şi Pregătire a Populaţiei "Nu tremur la cutremur"

nu tremur la cutremur Campania are ca scop principal informarea corectă a cetăţenilor cu privire la modalităţile prin care se pot proteja împotriva unui seism. Este realizată pe fondul necesității transmiterii către populație a unui mesaj unitar, conținând informații corecte privind modul de comportare în cazul producerii unui cutremur.

În cadrul acesteia sunt aduse la cunoştinţa populaţiei informaţii despre măsurile de pregătire a locuinţei în caz de cutremur, măsurile privind pregătirea individuală şi a familiei pentru a face faţă unui seism, precum şi comportamentul care trebuie adoptat pe durata şi după producerea acestuia.

Urmăriți informațiile din cadrul Campaniei "Nu tremur la cutremur" pe nutremurlacutremur.ro și pe Facebook: #nutremurlacutremur

Redam mai jos materialele din cadrul campaniei:


PRECIZARI privind desfăşurarea activităţii de informare preventivă la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene/al municipiului Bucureşti


STUDIU PRIVIND STATISTICA INCENDIILOR LA LOCUINTELE SI GOSPODARILE CETATENILOR.
Studiul a fost realizat pentru perioada 2003 - 2009. Statistica arata ca, in medie, in Romania, zilnic, 12 locuinte sunt afectate de incendii in urma carora cade victima 1 persoana.
Din cele 12 incendii, 5 se produc in pod sau mansarda, iar 3 in bucatarie.
Anual, 41 de copii sub 6 ani cad prada incendiilor ca urmare a neglijentei parintilor, fara a avea posibilitatea dsa se salveze.
27% dintre victimele incendiilor de locuinta sunt persoane de peste 70 de ani. Citeste tot...


MATERIALE DE INFORMARE PREVENTIVĂ

 • Materiale Adulți
 • Materiale copii/elevi

 • HOME

  Program de audiente I.S.U. DB.
  Inspector sef Inspector sef
  Col. Păun Mihăiță
  LUNI
  10:00 - 12:00
  Prim adjunct Prim-adjunct
  Lt.col. Hantăr Alfred
  MARTI
  10:00 - 12:00
  Adjunct Adjunct
  Col. Dincă Cezar
  MIERCURI
  10:00 - 12:00
  Purtator de cuvant Purtător de cuvânt
  Col. Telea Eduard
  0722743485
  irp@isudb.ro
  Program avizare-autorizare
  MARTI: 10.00 - 18.00
  JOI: 08:00 - 16:00
  Nu se percep taxe pentru avizele si autorizatiile emise.
  Documentația tehnică în format electronic depusă în vederea obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu poate fi:
  1. scanată, însoțită doar de semnatura electronică a investitorului/beneficiarului;
  2. în format *.pdf sau alte formate, însoțită de semnătura electronică a investitorului/beneficiarului și a factorilor care au contribuit la elaborarea documentației (proiectanți, verificatori de proiecte, experți tehnici etc.)
  Documentația tehnică în format electronic poate fi depusă la adresa: avizare.autorizare@isudb.ro
  Buletine/Comunicate de presă

  MIERCURI 21 August 2019:
  [Invitație de presă]

  LUNI 19 August 2019:
  [Acțiuni de intervenție și activități preventive în perioada 12-18.08.2019]

  Informatii Utile
  Nu tremur la cutremur

  Romania Sigura

  13 Septembrie

  28 Februarie